Check het programma van de (gratis) Inspiratieavonden – mis het niet!

Wat bieden we jou tijdens de Inspiratieavonden die we binnenkort organiseren? 

De avonden staan in het teken van ‘learning by doing’: lekker concreet aan de slag, zodat je direct een verbeterslag kunt maken met je website of sociale-mediakanalen. De avonden vinden plaats in een schoolgebouw, waardoor er comfortabele faciliteiten voor de workshops zijn, zoals goede  wifi en eigen computers voor de deelnemers.

Afwisselende workshops gegeven door deskundigen

De volgende 5 workshops worden tijdens beide avonden (Rotterdam en Zwolle) aangeboden. In Rotterdam zijn er 2 rondes per avond, in Zwolle ook, m.u.v. de workshops ‘Scan je kerkwebsite’ en ‘Scan je sociale media’ – die worden slechts 1x gegeven. 

Workshop 1: Een kerk met een steengoede website: hoe fix je dat? 

Eric van den BergWorkshopleider: Eric van den Berg, communicatiestrateeg bij ISI Media en auteur van o.a. ‘De gids voor online communicatie in de kerk’.

Eric laat je goede voorbeelden zien (best practice) en geeft advies hoe je bezoekers kunt trekken naar je website en kunt blijven boeien. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen over je eigen kerkwebsite.

 

Workshop 2: Een kerk die scoort op sociale media: hoe fix je dat?

vierkant IngeWorkshopleider: Inge Kalle-den Oudstencommunicatievrijwilliger van de Nieuwe Kerk Utrecht en o.a. verantwoordelijk voor de sociale-mediakanalen van de kerk.

De Nieuwe Kerk Utrecht is heel actief op sociale media en oogst veel waardering voor de wijze waarop. Inge vertelt over hoe haar kerk dit aanpakt en geeft je een aantal concrete tips en adviezen die je direct zelf kunt toepassen.

 

Workshop 3: Scan je kerkwebsite: wat is goed, wat kan beter en waarom?

vierkant GeraldWorkshopleider: Gerald Werkman, media developer bij LPB Media.

Tijdens deze heel praktische workshop kun je direct aan de slag met je eigen kerkwebsite. De workshop vindt plaats in een computerlokaal waar iedere deelnemer achter een eigen computerscherm zit. Je kunt ideeën uitwisselen met andere bezoekers, en je kunt vragen stellen en advies vragen. 

 

Workshop 4: Scan de sociale media die je als kerk gebruikt (Facebook, Twitter en/of Instagram): wat is goed, wat kan beter en waarom?

vierkant GerwaldWorkshopleider: Gerwald van de Munt, deskundige online communicatie.

Ook deze workshop wordt in een computerlokaal gegeven en Gerwald is beschikbaar voor direct advies en het beantwoorden van vragen. Ook is er alle gelegenheid om kennis te delen met andere bezoekers van de workshop.

 

Workshop 5: Chatbox voor webmasters: sparren en kennisdelen.

Voor alle vragen waar je als webmaster tegenaan loopt: van je keuze voor CMS tot uitdagingen die je tegenkomt bij technische beheer. Er is een gespreksleider aanwezig om het gesprek in goede banen te leiden. 

Heb je je nog niet aangemeld? Doe het dan nu! Graag tot ziens op 30 oktober in Rotterdam of 21 november in Zwolle!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *