Erjan van der Linde

Erjan van der Linde: ‘Kerk, vertel mooie verhalen op Facebook’

‘De website is bij kerken ingeburgerd, maar dat is niet genoeg. Je mist kansen als je geen andere kanalen inzet, vooral richting jongeren.’ Erjan van der Linde, missionair consulent en betrokken bij Kerk-zijn online, vertelt in het Nederlands Dagblad waarom online presentie zo belangrijk is voor kerken.

In het artikel (13/10/2018) zegt Van der Linde o.a.: ‘We hebben als kerken mooie verhalen te vertellen. Ons advies is die verhalen in beeld te brengen: een mooi geloofsgetuigenis, een doopverhaal, het verhaal van een jong gezin dat naar de kerk gaat. Zo zijn sociale media bruggen die je slaat om de boodschap van het evangelie te vertellen. We zijn soms erg gericht op het zenden van de boodschap. Daar wil ik niets aan afdoen. Maar denk ook aan de presentie-kant: wees als kerk aanwezig, in de wijk, stel bijvoorbeeld je gebouw open; maar doe dat ook via sociale media. Vertel wat je doet, wie je bent. Wees dus digitaal aanwezig. Dat is een eerste vereiste voor het aangaan van een relatie. Buitenstaanders hebben daar behoefte aan, er bestaat een behoorlijke drempelvrees om naar de kerk te gaan.’

Het hele artikel in het Nederlands Dagblad lees je hier

 

Op dinsdagavond 30 oktober en woensdagavond 21 november organiseert Kerk-zijn online gratis Inspiratieavonden voor kerken. Erjan nodigt je van harte uit deze avonden bij te wonen: